RSS

Departamentul de relatii cu clientii Orange – un COSMAR

12 Aug

Unul din subiectele pe care le critic cu deosebita placere sunt departamentele de relatii cu clientii ale marilor “monstrii telefonici”, respectiv, Orange sau Cosmote.

 

Ca un vechi abonat Orange – ce doresc sa nu mai fiu cat de curand –  am avut si eu numeroase probleme cu abonamentele minune, facturile trimise in alte locuri, costuri mai “suplimentate” decat trebuia, dar cea ma delicioasa problema din toate este momentul cand suni in mirificul lor call-center.
Lipsa de profesionalism a multor angajati Orange depaseste orice limita.

Spre exemplu, operatorii:

– iti inchid telefonul in nas;

– nu te lasa sa vorbesti;

– “Multumesc” sau “Va rog” sunt niste cuvinte ce nu au poposit inca in aceasta companie;

– isi permit sa fie ironici…s.a.m.d
Sunt chiar curioasa care sunt experientele altora acum….
In alte tari, clientul e cel care primeaza…la urma urmei, din buzunarul sau pleaca banii, dar la noi companiile isi permit chiar sa isi bata joc de clienti….

 

PS: Daca aveti vreodata probleme cu acesti incompetenti, nu va mai pierdeti timpul cu operatorii ci cereti direct cu superiorii daca doriti sa primiti servicii de calitate.

Advertisements
 
5 Comments

Posted by on 12 August 2012 in Critic orice

 

Tags: , , , , , , ,

5 responses to “Departamentul de relatii cu clientii Orange – un COSMAR

 1. tinascrie

  6 October 2012 at 20:44

  Draga Mari,

  Daca tot ai lucrat in acel departament, probabil ca stii care este realitatea si ce servicii proaste li se ofera clientilor Orange. Mai mult, stii si ce studii si salarii prea putin motivante au oamenii ce lucreaza in astfel de departamente
  Pot sa afirm ca serviciile sunt proaste deoarece ma pot raporta la ceea ce ofera Orange in alte tari, si nu numai.

  Lasand asta, te provoc sa ii suni ca si client si iti garantez ca vei auzi multumesc si va rog doar la inceputul conversatiei…exact dupa cum au operatorii scenariul in fata.

  De trei luni ma chinui sa imi inchid un abonament pe care il am de trei ani. de trei luni sun incontinuu si ii rog sa imi inchida serviciul si ghici ce imi spun:
  ” Un coleg de la rezilieri va va suna inapoi pentru confirmarea inchiderii abonamentului.” – Clientii vor solutii nu sa fie dusi cu zaharelul. Nu avem timp sa ii sunam, daramite sa ne sune ei inapoi.

  Multi operatori nu stiu sa isi faca treaba si imi sustin parerea ca nu au auzit de soft-skills iar superiorii cu siguranta nu le fac nici un training de comunicare.

  Nu stiu altii cum sunt, dar cand sunt banii mei la mijloc cer servicii de calitate si profesionalism. De aceea sfatuiesc pe oricine sa nu isi mai piarda timpul cu operatorii care nu isi fac treaba si sa ceara cu superiorii….deoarece ei sunt cei care chiar pot rezolva o problema.

   
  • mari

   7 October 2012 at 1:03

   Asa este, cunosc bine realitatea, altfel nu m-as fi avantat sa te contrazic. Din pacate obiectivitatea exista numai pe hartie, cu totii vedem realitatea prin prisma propriei experiente. De aceea afirmam mereu ca fiecare are dreptul la o parere personala si tot de aceea ne este atat de greu sa privim si din alte puncte de vedere.

    
 2. Mari

  6 October 2012 at 16:14

  Sunt de acord cu tine!
  Am trecut de pe o alta retea in Orange si mi s-a spus ca singurul avantaj la cartela este faptul ca voi avea o optiune gratuita timp de 5 zile lucratoare(pe un nr provizoriu pana se inlocuieste acest nr cu numarul ce il aduceam eu din alta retea) si dupa pot sa aleg sa raman cu aceasta optiune sau imi vor pune 5 euro credit, indiferent de ce voi consuma pe numarul provizoriu(mi s-a schitat pe o foita… blabla). Cand s-a inlocuit numarul provizoriu cu nr. meu am incercat sa activez o optiune de 5 euro moment in care mi s-a spus ca nu am credit suficient.
  Tot ce consumasem eu in cele 5 zile pe nr. provizoriu mi-a fost taxat.
  Am sunat la relatii clienti… numar taxabil daca suni de mai mult de 2 ori timp de 30 zile.. unde mi s-a spus ca s-a verificat persoana care mi-a comunicat cele spuse si ca am inteles eu gresit.
  Deci ca sa rezolvi niste probleme facute de altii trebuie sa platesti tu conversatia cu ei si nici nu se rezolva problema, mi se pare ca am fost umilit intr-un mod jenant.

   
  • Mari

   6 October 2012 at 18:09

   Mari 2, cred ca informatia de la relatii clienti a fost corecta, uite ce info am gasit pe net: “Pentru numărul provizoriu al cartelei Orange PrePay este disponibil doar planul tarifar Standard, care nu va putea fi schimbat şi pentru care nu se vor putea activa opţiuni.” (http://www.portabilitate.com/orange_portabilitate.php). Portarea in sine a fost gratuita, iar 5 zile lucratoare a durat procesul. Poate s-a inteles gresit din context, nu trebuie sa te simti umilit

    
 3. Mari

  6 October 2012 at 13:43

  Salut, Tina. Inteleg ca iti place sa fii un fel de carcotas prima tv. Laudabila initiativa, doar ca trebuie sa fii ceva mai concreta pentru a convinge. Retorica ne invata ca nu poti formula o concluzie generala pornind de la un singur exemplu (si acela vag). E ca si cum ai spune: “Un blogger este agramat, deci toti bloggerii sunt agramati”.
  Am lucrat la relatii clientii Orange in urma cu ceva ani de zile si cunosc toate regulile aferente. “Multumesc” si “va rog” sunt formule standard si nu ai voie sa ii inchizi clientului decat daca iti vorbeste urat sau daca suna degeaba.
  Chiar iti propui sa postezi ceva de valoare pe blogul tau sau doar ai aruncat o piatra pentru a pescui trafic?

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: